Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Čajové příslušenství » Keramický podtácek ke kalabase tmavý


        

Keramický podtácek ke kalabase tmavý

Keramický čajový podtácek, určen pro čajový obřad nebo pití jihoamerické Maté z kalabasy, tmavý, průměr 11 cm

není skladem

 

Dostupnost: ANO - u dodavatele
Číslo produktu: 10050000
EAN kód: 10050000
Naše cena bez DPH: 74,37 Kč (2,86 EUR)
Naše cena s DPH (21 %):
89,99 Kč (3,46 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

Keramický podtácek ke kalabase tmavý

Keramický čajový podtácek, určen pro čajový obřad nebo pití jihoamerické Maté z kalabasy, tmavý, průměr 11 cm - tmavý keramický podtácek pod kalabasu, glazovaný - nejvíce k docenění při odkládání a rovněž snadnějšímu podávání Vaší kalabasy.

 

Tip:

Příprava kalabasy k použití (tykve)
Kalabasa nebo také Calebassa je původem plodu Lagenárie. Jedná se o jednoletou bylinu (z listů této byliny se dělá například špenát, plody svoji jedinečnou chutí připomínají nám dobře známou cuketu) používanou lidstvem již více než 10000 let. Tyto plody jsou však nejvíce používány k vytvoření výrobků misek, nádob a lžiček. Dřevnatá slupka těchto plodů se k tomuto účelu používali již od dob, kdy lidé ještě neznali pálení hlíny. V případě, že máte svou kalabasu poprvé, připravili jsme vám návod jak správně připravit pro požívání tuto přírodní nádobu.
Pokud není kalabasa upravena pak může z ní se linout zapách a ze stěn se mohou odlupovat kousky dužiny a nápoj v ní připravený může mít různé pachuti.

Jak správně připravit Kalabasu?
Tímto postupem zvaným Currádo neboli také nazvané očištění kalabasy postupjeme tak, že nově pořízenou kalabasu naplníme ze dvou třetin sypaným maté, nejlepším způsobem použít stejný druh, který hodláme z této kalabasy pít. Ideál je mít k dispozici pro každý druh maté kalabasu odlišnou tedy jinou. Obsah zalijte teplou vodou o teplotě 70 °C až po vrch kalabasy a nechte 24 hodin odstát. Následně obsah kalabasy vyhoďte a vnitřek kalabasy vyhlaďte oblým předmětem jako je čajová lžička nebo třeba tlouček. V případě, že místy odstávají kousky dužniny pak ji opatrně odrýpněte koncem lžíce. Pozor hlavně na to, aby sjte neudělali dítu do kalabasy! a nechcejte ji vyschnout.
Následně postup opakujte ještě jednou. Kalabasa se nakonec vyleje karamelem (hustý neředěný nebo vodou naředěný ohřátý karamel) až po okraj. U neředěného karamelu kalabasu lejeme pouze po stěnách kalabasy (neplmíme tedy kalabasu plně celou). Po vychladnutí vypláchnout již jen karamel horkou vodou Karamel může být nahrazen například javorovým sirupem nebo medem. Postupu je takřka stejný, prostě nechte odstát 24 hodin a vnitřek vylijte.

Nyní je kalabasa připravena k použití pro nejčastěji pití jihoamerického nápoje Maté



NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: